В програмата а днес, 7 юни: театър, дискусия и танц

Програмата за днес: предстои ни да видим драматизация на корейска приказка в Центъра по кореистика, след което се отправяме към НХА, където ще има дискусия между български и корейски автори и ще завършим вечерта с танца на И Джунг Ин във VIVACOM Art Hall.

Първото събитие в днешната ни програма е драматизация на корейска приказка в Центъра по кореистика. студенти по кореистика ще представят класическа корейска приказка в традиционни носии. Театърът ще ни потопи в атмосферата и ще ни подготви за следващите събития от днешната програма.

Адресът на Центъра по кореистика е бул. "Тодор Александров" 79

Днес също ви очаква интересна лекция-дискусия в НХА. Професор Андрей Даниел и корейските артисти ще беседват на тема "Съвременното изкуство: настояще и бъдеще. Българската и корейската визия." Събитието е с вход свободен и започва в 18:00 ч.

Следва танцът на И Джунг Ин. Заповядайте във Vivacom Art Hall, за да се докоснете до красотата и изяществото на символиката на движенията на източния танц, изпълнен от танцьорката И джунг Ин и нейните български колеги: Стефания Георгиева и Камен Марин. На фона на музиката на Sigur Ros танцьорите ще изпълнят 20-минутния танц Nobody Knows.

И Джунг Ин е родена в Сеул, Южна Корея. Тя изучава съвременни танци в университета Кюнг Хи, от където има бакалавърска и магистърска степени. Работила е с различни хореографи в Сеул и е участвала в множество пърформънси по цял свят.  

През 2008 танцьорката печели втора награда в танцовото състезание на Токио Накано. През 2010 се мести в Берлин, за да работи като танцьор на свободна практика. През последните две години Джунг Ин живее и твори в България.

През 2013 талантливата танцьорка печели субсидия от Арт посолството на Корея и работи като хореограф в Европа и Южна Корея.   

Всички събития са с вход свободен.