Днес, 8 юни, какво можете да видите в последния ден от фестивала

Днес е последният ден от фестивала за съвременно изкуство, посветен на Южна Корея в първото си издание. И като за последно програмата ни е наситена със събития. 

 

/12:00
МУЗИКАЛНА РАБОТИЛНИЦА С КОРЕЙСКИ ИНСТРУМЕНТИ

Fabrica 126

Представяли ли сте си някога, че ще можете да посвирите на корейски музикални инструменти във Fabrica 126? Каним ви да го направите по време на нашата работилница по корейска музика, където на ваше разположение ще бъдат различни автентични корейски инструменти.

/14:00
ПРЕДСТАВЯНЕ НА КОРЕЙСКАТА КУХНЯ И КУЛТУРА НА ХРАНЕНЕ

Fabrica 126

Мирослава Забуртова е възпитаник на специалност Кореистика и докторант на свободна подготовка. Преподава практически корейски език, синтаксис на корейския език, мултимедиен корейски и др. в Центъра по кореистика на СУ “Св. Климент Охридски”. Като един истински просветен в корейската култура човек тя ще ви потопи в магията на корейската кухня и култура на хранене.

/14:00
РАБОТИЛНИЦА ПО КОРЕЙСКА КУХНЯ 

Fabrica 126

В работилницата посетителите ще могат да се включат в приготвянето на живо на корейска кухня. Мероприятието ще се осъществи със съдействието на Корейски ресторант Утре /Yun/.

По време на работилницата ще се състои и промоцията на книга за корейска кухня.

/16:00
ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА СКУЛПТУРИТЕ

ЮЖЕН ПАРК, ЦЕНТРАЛЕН ВХОД, БУЛ. ВИТОША

В последния ден на фестивала южнокорейските скулптори, които изработваха своите творби на живо в двора на Fabrica 126, ще представят готовите си произведения. Това са четирима от най-изявените скулптори на течението в корейското изкуство, наречено "Nature Art".

По време на събитието фондация Дома Арт ще дари скулптурите на града ни. Всяка от тях ще бъде поставена в различен край на София. Събитието ще представи скулптурата "Вятър на хълма" на Хуанг Йон Хуан, която ще краси Южния парк.

/20:00
ЗАКРИВАЩО ПАРТИ С CLIPPER /DISCO COMRADES/

Fabrica 126

Това е вечерта, в която с носталгия ще се обърнем към изминалите десет дни, в които се опознавахме с корейската култура и вълнуващо съвременно изкуство. Каним ви с коктейл в ръка и под звуците на сетовете на Clipper от Disco Comrades да помахаме за сбогом на отминалите корейски дни и да започнем отброяването до следващото издание на DOMA.

 

Входът на всички събития е свободен.